25August2019

Eşti aici: Home
  GolinHarris Bucuresti

Lowe PR devine GolinHarris Bucuresti – Media & Advertising Project

TEMA/OPORTUNITATEA CAMPANIEI

In 1957, un tanar PR-ist pe nume Al Golin ii dadea un telefon lui Ray Kroc, care tocmai infiinta ce avea sa devina cel mai mare lant de restaurante din lume, McDonald’s. Incepe astfel unul dintre cele mai frumoase parteneriate din istoria PR-ului, continuat fara intrerupere peste o jumatate de secol.

52 de ani mai tarziu, in iunie 2009, Veronica Savanciuc (Lowe PR Bucuresti) ii dadea un telefon lui Matt Neale, la GolinHarris Londra. Pe 1 martie 2011, Lowe PR devenea GolinHarris Bucuresti, primul birou al retelei americane de PR in Europa centrala si de est.

Nascuta in 1994 ca departament de PR al agentiei de creatie Lowe & Partners, Lowe PR a crescut de la 5 angajati la 17, de la 2 clienti la 30, fiind distinsa, cu mai putin de jumatate de an inaintea afilierii la reteaua GolinHarris, cu titlul Agentia de PR a Anului in Romania.

In contextul in care afilierea insemna de fapt o transformare a agentiei Lowe PR in biroul local GolinHarris, unirea celor doua companii impunea doua mari provocari:

1.  Lansarea si pozitionarea unui nou brand pe piata romaneasca de PR; unul dintre cele mai puternice la nivel global, insa foarte putin cunoscut in plan local;
2.  Si realizarea unui mariaj fericit intre doua „personalitati puternice”, printr-un melanj echilibrat de valori si mesaje.

Nu in ultimul rand, rebranding-ul Lowe PR aducea oportunitatea unui boost de vizibilitate ce trebuia sa transforme compania in „talk of the town".

Acestea sunt elementele din brieful ce a stat la baza campaniei de Graduation, un proiect complex, multitargetat, la finalul caruia GolinHarris Bucuresti parea sa fie aici „de cand lumea...”

CERCETARE

•  Chestionar intern aplicat angajatilor tuturor angajatilor companiilor din grupul Lowe (140 persoane) pentru a identifica principalele lucruri pe care oamenii le cunosteau despre GolinHarris;
•  Message mapping – sesiune interna de dezbateri menita a identifica mesajele cheie pe care doream sa le transmitem;
•  Doua audituri media cu scopul de a identifica notorietatea brandului GolinHarris in randul jurnalistilor de specialitate, inainte si dupa o luna de la campanie

PLANIFICARE

Obiective:
Construirea vizibilitatii brandului – crearea unei isterii in jurul brandului GolinHarris, spunand povestea acestuia intr-o maniera relevanta si aspirationala pentru fiecare categorie de stakeholder;
•  100% dintre angajati, 80% dintre jurnalistii relevanti si 80% dintre partenerii de afaceri sa cunoasca informatiile de baza despre GolinHarris la o luna dupa incheierea campaniei;
•  crestere de 20% a numarului de cereri de angajare primite in anul urmator;
Crearea unei tranzitii firesti, armonioase de Lowe PR la GolinHarris
•  90% dintre stakeholder-ii nostri sa faca legatura dintre Lowe PR si GolinHarris la sfarsitul programului;
•  100% dintre materialele de media aparute sa explice corect schimbarea;

Strategie

Fiecare organizatie este construita pe o mostenire nepretuita de povesti ce continua sa traiasca prin oameni si sa transpara in tot ceea ce ei fac si spun.

Noi credem in povesti adevarate si oameni adevarati ce le traiesc si le spun mai departe! Asa a inceput GH in 1957; asa continuam si noi astazi, in 2011.

Strategia noastra in aceasta campanie a fost aceea de a spune o poveste despre GolinHarris dar si despre Lowe PR: prin cuvinte, imagini, experiente, intalniri memorabile.

Mostenirea GolinHarris a fost o sursa de inspiratie si o resursa de pret: eroi, anecdote, succese si nu in ultimul rand, povestitori extraordinari.

Dar pentru ca fiecare are povestea lui preferata…a trebuit sa ne spunem povestea in maniere diferite, oferind fiecaruia partea preferata:

•  Presa a primit eroi si informatii exclusive;
•  Partenerii de afaceri au primit un concept surpriza - un statement despre prietenie, creativitate si respect;
•  Angajatii au primit o poveste interactiva – devenind actori si povestitori;
•  Activistii sociali au primit experiente personalizate;
•  Piata a primit un statement de valoare – tot ceea ce a am facut ne-a pozitionat drept jucatori de top, trendsetteri si actori responsabili

A luat astfel nastere o suita de activari speciale, fiecare croita dupa chipul si asemanarea categoriei de public pe care o viza, toate insa gravitand in jurul aceluiasi concept: Graduation.

Un maraton ce s-a intins pe parcursul a mai bine de o saptamana si a dezvoltat evenimente speciale, proiecte interne si, nu in ultimul rand, un pilon solid de media relations ce a fost amplificat de un proiect unic: invierea revistei Media & Advertising pentru o editie speciala, dedicata rebrandingului GolinHarris.

Target:
•     Angajatii biroului GolinHarris Romania si ai grupului Lowe;
•     Mass Media;
•     Actuali, fosti si potential clienti;
•     Industria romaneasca de comunicare – celelalte agentii de PR si comunicare din Romania; organizatiile profesionale;
•     Viitori specialisti – studenti si potentiali angajati

IMPLEMENTARE

Campania de rebranding GolinHarris a dezvoltat o suita de activari presarate pe parcursul a cateva zile si targetand diferite categorii de public. Proiectul Media & Advertising a fost „picatura chinezeasca”, ultima etapa a acestui maraton si a avut misiunea de a consolida si a structura zona de mesaj garantand totodata acoperire nationala campaniei.

Cronologic vorbind, campania a debutat cu un eveniment intern in cadrul caruia angajatii grupului Lowe au primit oficial vestile despre rebranding.

A doua zi de dimineata, reprezentantii mass media au primit la randul lor vestile in cadrul unui eveniment organizat in cafeteria GolinHarris Bucuresti;

A urmat Balul de Absolvire, adresat clientilor si partenerilor de afaceri si organizat chiar in holul Facultatii de Litere, metamorfozat intr-o spectaculoasa sala de bal.

Daca evenimentele au avut misiunea de a crea buzz si de a aduce GolinHarris in lumina reflectoarelor pentru toate categoriile de public, zona de mesaj a fost construita in special prin pilonul de media relations al campaniei.

Dincolo de stiri, interviuri, editoriale, am dorit sa spunem o poveste fluida, care sa acorde atentia cuvenita fiecarui capitol din istoria GolinHarris Bucuresti.

Asa a luat nastere proiectul Media & Advertising!
Desi nu se mai tipareste de cativa ani buni, Media & Advertising ramane produsul editorial iconic al industriei romanesti de comunicare. Si pentru ca ne-am dorit ca rebrandingul GolinHarris sa fie front page news in toate publicatiile relevante pentru industria de comunicare, ne-am dorit sa fim si in Media & Advertising.
Am reusit astfel sa reinviem revista pentru o zi, intr-o editie tribut, dedicata rebrandingului GolinHarris.

Pe coperta, Veronica Savanciuc si Fred Cook in fata Casei Poporului.
Faimoasa sedinta foto pe care Al Golin a facut-o in urma cu 50 de ani pe Michigan Avenue cu ocazia inaugurarii biroului GH din Chicago a fost replicata de echipa reunita GolinHarris Bucuresti - Londra - Chicago in fata Palatului Parlamentului din Bucuresti. Fotografiile au facut inconjurul lumii dupa ce au fost preluate de PR Week.

Cuprinsul revistei a avut menirea de a lega cele doua povesti intr-o maniera clara si cursiva:

Astfel, un prim capitol a prezentat gandurile de inceput ale presedintilor celor doua business-uri: Veronica Savanciuc, Presedinte & CEO Lowe Romania si Fred Cook, Presedinte & CEO GolinHarris Worldwide.

Interiorul a dezvaluit istoricul celor doua companii, a prezentat echipa GolinHarris Bucuresti si a trecut in revista cateva dintre cele mai frumoase povesti de succes ale celor doua companii intr-o zona dedicata studiilor de caz.

Ad-uri de felicitare
3 dintre clientii istorici ai agentiei (Electrolux, RBS si Unilever) au dorit sa dedice ad-uri de felicitare agentiei in revista:
 
Revista a fost distribuita national impreuna cu Ziarul Financiar.
In dimineata aparitiei, clientii si angajatii GolinHarris Bucuresti au primit revista intr-un ambalaj special alaturi de un mesaj de multumire.

EVALUARE

La trei luni dupa incheierea campaniei, toti jurnalistii relevanti si partenerii de afaceri stiau cine este GolinHarris si faceau legatura cu Lowe PR;

Peste 30 de mesaje de felicitare post-eveniment au fost primite ca urmare a campaniei de rebranding;

3 clienti ne-au dedicat machete de felicitare in revista Media & Advertising;

Rebrandingul GolinHarris Bucuresti a fost anuntat pe site-ul PR Week si ilustrat cu pozele din fata Casei Poporului.

Numarul solicitarilor de job la GolinHarris a crescut cu 35% in ultimele 6 luni.Lasă un comentariu

logo-praward-transparent