25August2019

Eşti aici: Home

Tenaris, lider global în furnizarea de produse tubulare şi servicii specializate din domeniul industrial, s-a confruntat cu o provocare comună corporaţiilor multinaţionale: menţinerea la curent a întregii echipe în legătură  cu evenimentele din întreaga reţea globală – România, Statele Unite, Canada, Mexic, Argentina, Brazilia, Canada, China, Columbia, Italia, Japonia şi Venezuela.

Instrumentul principal pentru comunicarea internă este un portal destinat exclusiv angajaţilor, numit Tenaris Today, disponibil pentru toţi cei 23.500 de membri ai întregii echipe. Site-ul oferă cele mai importante ştiri referitoare la toate facilităţile Tenaris, la comentarii de presă locală şi alte resurse. Însă, în 2008, cercetările interne au arătat apariţia unei reţineri din partea angajaţilor şi o scădere a interesului pentru ştirile publicate în formatul clasic de text însoţit de fotografii.

Răspunsul la noile tendinţe a fost Tenaris TV: un instrument lansat în 2008 ca răspuns la nevoia de a avea noi tipuri de informaţii, mai uşor accesibile şi mai interactive. Tenaris TV este o secţie video nouă, care oferă în fiecare săptămână câte un material despre una din facilităţile Tenaris din lume. Scopul este de a oferi o mai bună vizualizare a informaţiilor referitoare la companie, într-un format mai plăcut. De asemenea, obiectivul Tenaris TV este de a integra componenta globală într-un context local, adică de a le arăta angajaţilor că munca fiecăruia în parte este inclusă într-un efort la nivel mondial, iar ei fac parte din această echipă complexă.

În 2009, România s-a alăturat iniţiativei Tenaris TV, iar agenţia PR & More a fost aleasă pentru a realiza producţia video. De atunci au fost publicate 14 producţii video, dintre care 7 anul trecut, toate fiind selectate pentru a fi incluse în reţeaua globală. Cele trei exemple ataşate acestui raport sunt:
 
1.  Povestea combinatului siderurgic din Călăraşi - o „glorie” a perioadei comuniste, considerată o realizare importantă a regimului, fosta platformă siderurgică a fost lăsată  să decadă după 1989. Tenaris a cumpărat fosta oţelărie şi a transformat-o într- una din cele mai moderne din întreg grupul

2.  Modernizarea fabricii de la Zalău. Tenaris a demolat vechea clădire de birouri a fabricii, cu scopul de a face loc unui laborator modern, unde produsele sunt supuse testărilor care asigură calitatea. Momentul a fost unul emoţionant, deoarece clădirea a fost un simbol pentru angajaţi şi o sursă de nostalgii despre „cum era pe vremuri”. Demolarea clădirii a fost un moment simbolic, care arată trecerea la o unitate modernă, conectată la noile standarde.

3.  O zi din viaţa angajaţilor români. Filmul descrie o zi din viaţa unui angajat din departamentul EXIROS al TenarisSilcotub, în beneficiul unei audienţe globale. Unul din scopurile filmului a fost acela de a arăta că oamenii din grupul Tenaris se confruntă cu provocări similare, muncesc într-un mediu asemănător şi sunt parte din aceeaşi echipă globală, în ciuda diferenţelor de cultură sau a obiceiurilor locale. Angajaţii din întreaga lume au ajuns astfel să vadă o parte din viaţa profesională şi personală a unuia dintre colegii lor, incluzând, prin urmare, elemente locale în contextul global al operaţiunilor Tenaris.

Evaluarea impactului

Toate cele trei exemple prezentate anterior au fost în Top 10 cele mai vizionate filme din întreaga reţea Tenaris TV. Din 23.500 de angajaţi Tenaris, 40% au acces permanent la Tenaris TV de la biroul lor (9.400 de persoane), în timp ce restul pot să le urmărească  de pe computerele din departamentul în care lucrează. În aceste condiţii, povestea fabricii de la Călăraşi  a avut 12.000 de vizualizări, filmul despre modernizarea fabricii de la Zalău a fost urmărit de 9.800 de persoane, în timp ce 7.500 de persoane au urmărit filmul despre o zi din viaţa unui angajat român.

În urma succesului pe care l-a avut Tenaris TV, compania a decis să realizeze un canal YouTube. În acest fel, unele filme vor fi puse la dispoziţia publicului. De asemenea, compania a luat în calcul faptul că, iniţial, filmele puteau fi vizionate doar în reţeaua internă, iar acum angajaţii vor putea vedea o parte din ele şi în confortul propriilor locuinţe.

Pentru a asigura un acces cât mai larg la Tenaris TV în România, PR & More a propus, de asemenea, instalarea unor ecrane tip LED în zonele comune, cum ar fi cantinele, iar Tenaris are acum o reţea tot mai mare de astfel de facilităţi.

PR & More are o echipă dedicată care urmăreşte subiectele potenţiale pentru noi materiale video, distinctă de echipa de lucru a revistei interne „Flash”. Observând că Tenaris TV este un succes, Tenaris a cumpărat camere video pentru angajaţii săi, astfel încât aceştia să poată realiza propriile lor înregistrări, care vor putea fi editate, ulterior, în mod profesionist. În acest fel, realizarea de filme va putea începe şi „de jos în sus”, făcând acest demers mai autentic.

Agenţia PR & More continuă însă să producă materiale video pentru Tenaris TV şi este disponibilă să ofere suport tehnic angajaţilor Tenaris atunci când este cazul.Lasă un comentariu

logo-praward-transparent